Απολύμανση , Απεντόμωση Τσιμπουριών

Τα τσιμπούρια χωρίζονται σε διάφορα είδη και το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό χρώμα. Τα ενήλικα τσιμπούρια μπορεί να είναι ίσα με έναν ηλιόσπορο (δηλαδή μεγαλύτερα του 1cm σε μήκος, όταν είναι χορτάτο), ενώ οι προνύμφες προσεγγίζουν το 1χλστ.

Τα πιο συνηθισμένα είδη τσιμπουριών είναι:

  • Τσιμπούρι ελαφιών
  • Τσιμπούρι του δάσους
  • Τσιμπούρι του σκύλου
  • Μοναχικό αστέρι
  • Dermacentor variabilis
  • Amblyomma cajennense
  • Τσιμπούρι των βοοειδών
Τσιμπούρι (α) - Συμπεριφορά, Διατροφή, Συνήθειες

Απολύμανση , Απεντόμωση Τσιμπουριών

Τα τσιμπούρια τις περισσότερες φορές απαντώνται σε δασώδεις περιοχές. Κάποια είδη χρειάζονται υγρασία, για να επιζήσουν. Tόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά τσιμπούρια τρέφονται με αίμα που απορροφούν από το δερμά θηλαστικών, πουλιών και ερπετών.

Τσιμπούρι (α) - Συμπτώματα

Μπορούμε να αντιληφθούμε την ύπαρξη τσιμπουριών από την ύπαρξη ιατρικών συμπτωμάτων που ποικίλουν από ασθένειες μέχρι την ύπαρξη υγρών που μεταφέρονται από τα τσιμπούρια. Για την ακριβή διάγνωση και θεραπεία κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη σε γιατρό. Τα τσιμπούρια έχουν την ιδιότητα να χώνονται ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα, με στόχο να ρουφήξουν ακόμα περισσότερο αίμα.

Τσιμπούρι (α) - Αντιμετώπιση & Καταστολή

Τα τσιμπούρια αναζητούν ασφάλεια και κρύβονται σε διάφορες θέσεις μέσα στο σπίτι. Για την αποφυγή προσβολής από τσιμπούρια, είναι πολύ σημαντικό να διορθώνετε τυχόν ρωγμές και χαραμάδες αλλά και διατηρείτε το γρασίδι σας κοντό.

Κάθε έντομο θέλει διαφορετική αντιμετώπιση κι εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε!

Τα τσιμπούρια που βρίσκονται στα ζώα ή στους ανθρώπους απαιτούν προσεκτική και ενδελεχή αφαίρεση. Τα τσιμπούρια πρέπει να αφαιρούνται αργά, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπηδάκι, πιάνοντάς τα από το κεφάλι. Αν κατά τη διαδικασία, σπάσουν αυτό ίσως προκαλέσει την απελευθέρωση επιπλέον επικίνδυνων ουσιών. Είναι σημαντικό επίσης οι προβοσκίδες των τσιμπουριών να αφαιρούνται εντελώς. Οι μολυσμένες περιοχές θα πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται.

Απολύμανση , Απεντόμωση Τσιμπουριών