Απολύμανση , Απεντόμωση Ψύλλων

Οι ώριμοι ψύλλοι έχουν μήκος περίπου 2,5χιλ και είναι σκουρόχρωμοι. Το χρώμα των ψύλλων κυμαίνεται από καφέ μέχρι καστανοκόκκινο. Παρόλο που οι ψύλλοι δεν έχουν φτερά, μπορούν να πετάνε από σημείο σε σημείο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις, ως αποτέλεσμα των 6ποδιών που διαθέτουν.

Οι ψύλλοι είναι πολύ δύσκολοι στην καταπολέμησή τους, καθώς αναπαράγωνται πολύ γρήγορα.

Απολύμανση , Απεντόμωση Ψύλλων

ΣΚΥΛΟΙ - ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΥΛΛΟΙ

Τα σώματα των ψύλλων είναι λεπτά και επίπεδα, κάτι που τους επιτρέπει την εύκολη μετακίνησή τους στη γούνα των αγαπημένων σας κατοικιδίων. Επιπλέον, τα σώματα των ψύλλων καλύπτονται από τρίχες με τις οποίες δημιουργούν ρίζες στα σώματα των ξενιστών τους. Οι ενήλικοι ψύλλοι διαθέτουν προβοσκίδες με τις οποίες απορροφούν το αίμα του ξενιστή τους.

Οι ψύλλοι φαίνονται με γυμνό μάτι να κινούνται στα σώματα των μολυσμένων ζώων. Ίσως ακόμα παρατηρήσετε κάποια κόκκινα σημάδια στο σώμα.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΨΥΛΛΟΙ

Παρόλο που οι ανθρώπινοι ψύλλοι δεν είναι συχνοί, η επίθεση των ψύλλων σε άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δερματικά νοσήματα και να μεταδώσουν επικίνδυνους οργανισμούς και ασθένειες.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ψύλλους θα πρέπει να ψεκάσετε καλά και προσεκτικά τον περιβάλλοντα χώρο με φάρμακα κατάλληλα για το συγκεκριμένο είδος εντόμου. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σκεύασμα καταστολής της ανάπτυξής τους, ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους.

Απολύμανση , Απεντόμωση Ψύλλων