Απολύμανση , Απεντόμωση Κοριών

Οι κοριοί είναι έντομα επίπεδα, καστανοκόκκινου χρώματος και οβάλ σχήματος τα οποία έχουν μήκος 4-5mm. Μοιάζουν με κινούμενο κόκκο φακής. Οι κοριοί μετά το γεύμα τους φουσκώνουν και κοκκινίζουν.

Οι κοριοί τρέφονται αποκλειστικά με αίμα. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, οι κοριοί μπορούν να επιβιώσουν μέχρι και ένα χρόνο νηστικοί. Προτιμούν να δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν το θύμα τους κοιμάται.

Οι κοριοί βρίσκονται συνήθως σε πλαίσια κρεβατιών, σε ραφές και στο εσωτερικό των στρωμάτων, αλλά και σε άλλα έπιπλα. Επίσης μπορούν να εντοπιστούν σε ξενοδοχεία, στα οποία ταξιδεύουν από δωμάτιο σε δωμάτιο, στις αποσκευές των τουριστών αλλά ακόμα και στα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως τα πορτοφόλια ή οι χαρτοφύλακες. Από τη στιγμή που θα εισέλθουν στο χώρο σας είναι πολύ δύσκολη η απομάκρυνσή τους.

Απολύμανση , Απεντόμωση Κοριών

Μία ένδειξη ότι υπάρχουν στο χώρο σας κοριοί είναι τα μικρά τσιμπήματα σε σειρά πάνω στο δέρμα σας αλλά και οι μικρές κηλίδες αίματος στα σεντόνια. Οι ενήλικοι κοριοί μπορούν να σας τσιμπά μέχρι και 10 λεπτά ή και περισσότερο και να καταναλώσουν αίμα μέχρι και 6 φορές το βάρος τους.

Κάτω από θερμοκρασίες περιβάλλοντος και με αρκετή ποσότητα φαγητού οι κοριοί ζουν περισσότερο από 300 ημέρες και παράγουν από ένα έως πέντε αυγά καθημερινά.

ΚΟΡΙΟΙ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Προτού ανατρέξετε στην επαγγελματική απολύμανση - απεντόμωση της Apolymansh.eu υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας προκειμένου να βοήθησετε στην απομάκρυνση των κοριών από το χώρο σας.

  • Απομακρύνετε όλες τα χαλιά, για να τους βρείτε πιο εύκολα
  • Πλύντε και στεγνώστε τα σεντόνια σας στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία
  • Επιθεωρήστε προσεχτικά τα μεταχειρισμένα έπιπλα προτού τα μεταφέρετε σπίτι σας
  • Επιθεωρήστε συχνά το σπίτι σας ειδικά μετά από κάποιο ταξίδι σας ή κάποια μετακόμιση

Απολύμανση , Απεντόμωση Κοριών