Απολύμανση , Απεντόμωση Κατσαρίδων

Οι κατσαρίδες είναι έντομα και το χρώμα τους ποικίλλει από ωχρό καστανό μέχρι μαύρο, με ή χωρίς στίγματα. Συνήθως έχουν μήκος 50 χιλιοστά. Οι κατσαρίδες έχουν 6 πόδια, δύο κεραίες, ενώ κάποια είδη διαθέτουν επιπλέον φτερά.

Οι κατσαρίδες αποτελούν την τάξη των βλαττοειδών, παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη, ενώ στην Ελλάδα απαντώνται γύρω στα 20 είδη. Παρόλο που κάποια είδη εισβάλουν στα σπίτια και θεωρούνται παράσιτα, υπάρχουν και κάποια είδη ωφέλιμα στο περιβάλλον καθώς ανακυκλώνουν τις χαλασμένες οργανικές ύλες.

Απολύμανση , Απεντόμωση Κατσαρίδων

Οι κατσαρίδες μεταφέρουν αρρώστιες, καθώς τις περισσότερες φορές ζουν κοντά στα σκουπίδια. Άλλα μέρη στα οποία κάνουν την εμφάνισή τους οι κατσαρίδες είναι στην κουζίνα, όπου μπορούν να μολύνουν το φαγητό. Τέλος, οι κατσαρίδες εκπέμπουν δυσάρεστες μυρωδιές και παράγουν ήχο.

Οι κατσαρίδες εισβάλλουν στα σπίτια με διάφορους τρόπους, μέσω ρωγμές ή χαραμάδες, αεραγωγούς, υπονόμους ή σωλήνες αποχέτευσης. Μπορούμε ακόμα να τις μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι μας σε σακούλες από τα ψώνια μας, σε τσάντες ή πορτοφόλια.

Οι κατσαρίδες βρίσκουν στο σπίτι μας το ιδανικό τους περιβάλλον για την ανατραφή τους, καθώς μέσα σε αυτό βρίσκουν άφθονο φαγητό, ζέστη, νερό και πολλές κρυψώνες.

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι κατσαρίδες αναπαράγονται γρήγορα. Σε καθεμία κατσαρίδα, που βλέπουμε, αντιστοιχούν πολλές ακόμα που κρύβονται και πολλαπλασιάζονται πίσω από τους τοίχους μας.

Επειδή συνήθως οι κατσαρίδες εμφανίζονται τη νύχτα, αν δούμε μία κατσαρίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχουν εκδιωχθεί από τη φωλιά τους λόγω συνωστιμού.

Οι κατσαρίδες είναι πολλές φορές υπεύθυνες για αλλεργίες και άσθμα κυρίως σε παιδιά και ευαίσθητα άτομα, εξαιτίας των περιττωμάτων και των νεκρών κυττάρων που αφήνουν στο πέρασμά τους.

Η αντιμετώπιση των κατσαρίδων γίνεται συχνά με εντομοκτόνα, επειδή όμως αναπτύσσουν ανοσία έναντι στα χημικά, κρίνεται απαραίτητη η έμπειρη επέμβαση του συνεργείου καθαρισμού, για γρήγορα, άμεσα και εγγυημένα αποτελέσματα.

Απολύμανση , Απεντόμωση Κατσαρίδων